Visitor Orientation Centre

New Visitor Orientation Centre for the Tamar Trails, Gulworthy, Devon.

John Forward has designed and recently completed a new visitor orientation centre for the Tamar Trails, using the existing ‘Treesurfers’ outdoor activities premises at Bedford Sawmills as the basis. The project has a variety of interesting aspects to the brief where requirements of funding, end-users, display and interpretation design, continued business operation, local ecology, short construction period and a limited budget, all have had to be successfully resolved.

The design solution maximises the useable space within the existing building and uses the adjacent semi-mature oak tree as a feature, dictating the arrangement of extensions, new building and landscaping.

Simple timber-framed and timber clad flat roof structures are used to enclose the entrance courtyard, giving the Visitor Centre a clear definition and focal point.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *